Activiteitenoverzicht

Om het nieuwste boek 'Hemel en Aarde in de wereld van het kind' te introduceren heb ik, in samenwerking met Uitgeverij Rozekruis Pers, een serie inspiratievideo's gemaakt. Video's die een bron van inspiratie zijn voor ouders, grootouders én docenten in het onderwijs. Voor iedereen die hierdoor enthousiast geworden is zijn er ook activiteiten mogelijk zoals lezingen, interviews en boekbesprekingen waar ik als gastspreker op uw (online) event zal spreken. Je kunt natuurlijk ook het boek kopen.

Lezing 'Is deze tijd nu een kosmische revolutie?'

14 juni 2022

De wereld is voortdurend in beweging.
Op zich niets om je druk over te maken. Wij leren daar wel mee om te gaan.
Toch zijn er signalen dat er nu iets anders aan het gebeuren is.
Is dit een kantelpunt in de tijd, waar bijzondere mogelijkheden ontstaan?

Blauwehandstraat 21, Bergen op Zoom

Rondleiding en activiteiten 'Rozenkruisers Revolutie'
Kunstschooldag(en) voor basisschoolkinderen groep 8

16 – 17 juni 2022

Tijdens de Kunstschooldagen 2022 worden kinderen verhalenderwijs rondgeleid door de Embassy of the Free Mind met daarna een workshop filosoferen over vrijheid en vrijdenken.

Lezing 'De wijsheid van zeven levenswetten'
Een nieuwe vrijheid tegemoet

26 juni 2022

Lezing over de samenhang God, kosmos en mens vanuit het gedachtegoed van Hermes Trismegistos. De lezing vindt plaats in 'Den Durpsherd' in Blericum.

Workshop 'Opgroeien in deze tijd'
Tijdens symposion Het Nieuwe Goud 'Wegen naar de werkelijkheid'

3 september 2022

De Antroposofische Vereniging, Stichting Rozenkruis en de Theosofische Vereniging slaan de handen in één en organiseren een gezamenlijk symposion voor mensen die op de één of andere manier de muren proberen te slechten van het materialistische denken en die op zoek zijn naar een ander perspectief op het leven en de werkelijkheid.

Archief activiteiten

Workshop 'Alles verandert, niets gaat verloren'
Workshop voor kinderen van 4-8 jaar, door Ankie Hettema-Pieterse

4 mei 2022

Een workshop met Hermes en prachtige afbeeldingen, verhalen, proefjes, waarbij we met een gesprek ingaan op dit thema. En natuurlijk met onze creativiteit!

Workshop 'Natuurwet van tegendelen en harmonie'
Workshop voor kinderen van 4-8 jaar, door Ankie Hettema-Pieterse

5 januari 2022

Dag en nacht, hoog en laag, binnen en buiten, boos en blij… hou het maar bij! Het leven hupt van het één naar het ander - twee horen bij elkaar. Wat wisselt in jou? Wat maakt je licht, wat zwaar? Wat kan klein zijn en wat groot? Ontdek hoe tegenstellingen werken, kijk, zoek, luister en doe!

Lezing in de Embassy of the Fre Mind - Hemel en aarde in de wereld van het kind, door Ankie Hettema-Piterse

Workshop 'De zeven hermetische principes'
Workshop voor kinderen van 4-8 jaar, door Ankie Hettema-Pieterse

11 augustus 2021

Wie is die man met die ingewikkelde naam: Hermes Trismegistus? En wat heeft hij te vertellen, dat mensen vandaag de dag nog steeds inspireert?

Lezing in de Embassy of the Fre Mind - Hemel en aarde in de wereld van het kind, door Ankie Hettema-Piterse

Lezing 'Kinderen die kunnen springen'
Zeven hermetische kerngedachten, door Ankie Hettema-Pieterse

5 augustus 2021

‘Een groot wonder is de mens’ - woorden afkomstig uit de Asclepius, een tekst die is toegeschreven aan de wijsgeer Hermes Trismegistus. Deze lezing vond plaats in de Embassy of the Free Mind.

Interview met Ankie Hettema op Hello Radio over het boek Hemel en Aarde in de wereld van het kind (www.kindenkosmos.nl)

Interview met Ankie op Hello Radio

6 maart 2021

In deze Hello Radio uitzending staat het boek 'Hemel en aarde in de wereld van het kind' centraal. Ankie beschrijft hoe je dichtbij brengt wat veraf lijkt. (Podcast niet meer online).

Kind en Kosmos Boek Hemel en aarde in de wereld van het kind Ankie Hettema Pieterse

Activiteitenkaart

Voor wie geïnspireerd is door mij boek en hiermee verder wil in de praktijk, kan a.d.h.v. een activiteitenkaart zelf aan de slag. Op de kaart staat in het midden ‘het onbeweeglijk oerbegin’. Rechts daarboven de eerste geestwet: ‘wat draait om een vast punt’. Als we naar beneden bewegen en dan links om het midden draaien, zien we de twee volgende geest- en vier natuurwetten staan.

De kleine foto's en afbeeldingen van kinderwerk geven wat ideeën hoe de levensprincipes met kinderen beleefd kunnen worden. In enkele woorden zijn deze ook op de achterkant beschreven.

Ik hoor nadien graag hoe je je op eigen wijze hebt laten inspireren, wat de resultaten hiervan waren en welke samenwerkingen dit opgeleverd heeft.

Delen

© 2022 Ankie Hettema-Pieterse
Webdesign Hugodenouden.nl