Boeken
Kind en Kosmos Boek Hemel en aarde in de wereld van het kind Ankie Hettema Pieterse (www.kindenkosmos.nl)

Hemel en aarde
in de wereld van het kind

Dit boek laat zien hoe de schrijfster haar levensvisie bewust integreert in haar omgang met de klas, op een manier die het leven voor de kinderen tot een feest van leren maakt. En voor de lezer tot een feest van herkenning: zo kan het dus óók! Had ík dáár maar in de klas gezeten vroeger.

Zij weet de essentie van wat leven is over te dragen aan de volgende generatie, het wonder dat het leven is met de kinderen te delen. Elk moment in de klas ligt die mogelijkheid open, laat de auteur zien, en kun je er gebruik van maken. Als je zelf bewust leeft, kun je kinderen ook bewust maken, spelenderwijs.

Andere boeken van Ankie Hettema-Pieterse

Boek Jeroen Bosch, wijsheid-schrijver met beelden. Geschreven door Ankie Hettema Pieterse. Koop nu op www.kindenkosmos.nl

Jeroen Bosch
wijsheid-schrijver met beelden

Deze symposionbundel is een handreiking om zelf op onderzoek uit te gaan in het immense symbolische landschap en wereldbeeld van de vijftiende eeuw, zoals dat door Jeroen Bosch is vastgelegd.

Boek Leonardo Geniale alleskunner. Geschreven door Ankie Hettema Pieterse. Koop nu op www.kindenkosmos.nl

Leonardo
 geniale alleskunner

Leonardo, een verbazingwekkende uomo universale, had nooit enige opleiding genoten, maar onderzocht en ontdekte alles zelf. Zijn genialiteit blijkt uit ongekende hoeveelheid ervaringen en experimenten die hij uitvoerde.

Boek De Paradijsvogel en andere mythische dieren. Geschreven door Ankie Hettema Pieterse. Koop nu op www.kindenkosmos.nl

De Paradijsvogel
en andere mythische dieren’

22 mysteriedieren zijn op een poëtische manier beschreven en voorzien van een abstracte aquarel en kleine pentekening. Onderverdeeld in 2 keer 3 thema's: woord, verbinding, licht / bewustzijn, leven, eeuwigheid.

Boek Zien wat Blijft, mythen in werk en woord. Geschreven door Ankie Hettema Pieterse. Koop nu op www.kindenkosmos.nl

Zien wat blijft
mythen in werk en woord

In 'Zien wat blijft' geeft Ankie Hettema-Pieterse woorden aan wat Joop Mijsbergen in machtige penseelstreken op het doek heeft gezet als het gaat om mythen en legenden van alle eeuwen:  'Kijken, aanschouwen; zien en doorzien'.

De liefde daalde af en schreef de waarheid en de geheimen ook aan de buitenkant der dingen, als een hulp, opdat de mens zich door deze letters weer zou kunnen opheffen tot de geest der dingen.
KARL VON ECKHARTSHAUSEN

Delen

© 2022 Ankie Hettema-Pieterse
Webdesign Hugodenouden.nl