Lezing 'Kiezen voor een ander perspectief'
Woensdag 20 januari 2024: Kiezen voor een ander perspectief
20 januari 2024

Lezing over de oeroude traditie van de Rozenkruisers

In deze tijd is er behoefte aan een nieuwe impuls. Veel mensen voelen een noodzaak tot verandering. Rozenkruisers zoeken de vernieuwing in de eerste plaats in zichzelf.

Kun je je voorstellen dat je van gezichtspunt, van standpunt verandert? Dat je niet langer de wereld waarneemt vanuit een ‘ik’ maar vanuit een innerlijke wijsheid of stem? Een perspectief laat één kant zien terwijl er veel perspectieven mogelijk zijn. Meestal kijk je vanuit je eigen standpunt, vanuit eigenbelang naar iets, soms vanuit het belang van een groep. Licht beschijnt alles van alle kanten en kan zo alle perspectieven, alle kanten en visies, omvatten. Ieder moment kun je ervoor kiezen om te kijken vanuit het perspectief van het innerlijke licht. Zo open je je bewustzijn voor dat wat je eerder niet zag en zie je meer samenhang en eenheid.

Rozenkruisers staan in een oeroude traditie van kennis over God, kosmos en mens. Kennis die al heel lang aanwezig is en die herkend kan worden in de rijke symbolen in het oude Egypte, de Veda’s en de leer van de Boeddha in India, het taoïsme in China. En ook in de Bijbel en andere vroegchristelijke geschriften en het denken van Pythagoras en Plato bij de Grieken. Rondom onze jaartelling kwamen deze invloeden samen in de wijsheid van het oorspronkelijke christendom.

Over Ankie Hettema
Ankie Hettema is auteur van het boek Hemel en aarde in de wereld van het kind. Vanuit de gedachte dat je de samenleving en de wereld alleen werkelijk vernieuwend kunt vormgeven als je aan de basis begint - bij het kind - beschrijft ze hierin zeven levensprincipes. Ook in haar eigen onderwijspraktijk nam ze kinderen jarenlang mee in de wijsheid van Hermes, want: 'Kinderen die hun oorsprong kennen, hebben een voorsprong in het leven.'

Datum : Woensdag 20 januari 2024
Tijd : 14.30 tot 16.30 uur
Deelname : € 3 (inclusief koffie/thee)
Adres : Zeven Alleetjes  1A, 8011 CV Zwolle
Meer info : www.stadkamer.op-shop.nl

Delen

© 2024 Ankie Hettema-Pieterse
Webdesign Hugodenouden.nl