Ochtend Ontmoeting 'Hemel en aarde in de wereld van het kind'
5 april 2024: Lezing Hemel en aarde in de wereld van het kind
Woensdag 3 april 2024

Ochtend Ontmoeting voor jong en oud

Ankie Hettema-Pieterse was jarenlang leerkracht op basisschool de Regenboog in Tholen. Daarna nog enkele jaren op het Kompas in Anna Jacobapolder. Zij schreef vanuit haar onderwijspraktijk het boek ‘Hemel en aarde in de wereld van het kind’.

Zij bespreekt in deze lezing met PowerPoint de drie hemelse en de vier aardewetten, die zij in het boek beschrijft en maakt ze voor ons herkenbaar met behulp van verschijnselen in de natuur en ook hoe zij verbonden zijn met ons eigen innerlijk leven. Bekende uitdrukkingen getuigen van deze verbondenheid: ‘Na regen komt zonneschijn’, ‘Achter de wolken schijnt altijd de zon’, ‘Boontje komt om zijn loontje’ of ‘Wat je zaait, zul je oogsten’.

We leven in rumoerige en onzekere tijden. Welke basis geven wij onze kinderen mee opdat zij met zelfkennis, in emotioneel evenwicht, flexibiliteit, veerkracht en creativiteit, onbekende toekomstige situaties aan zullen kunnen? Ouders, opa’s en oma’s en leerkrachten, kortom: allen die met kinderen verbonden zijn, worden van harte uitgenodigd.

Datum : Woensdag 3 april 2024 
Aanvangstijd : 10.00 uur 
Locatie : Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Tholen, Oudelandsestraat 11, Tholen
Begeleiding : Ankie Hettema – Pieterse (Rozenkruisers) 
Kosten : Vrije gift

Delen

© 2024 Ankie Hettema-Pieterse
Webdesign Hugodenouden.nl