Lezing 'De wijsheid van zeven levenswetten'

26 juni 2022

Een nieuwe vrijheid tegemoet

Lezing over de samenhang God, kosmos en mens vanuit het gedachtegoed van Hermes Trismegistos

De aarde gaat voort in haar baan om de zon. De mensheid staat voor nieuwe uitdagingen. Nieuwe ontwikkelingen op wereldniveau, in politiek of religieus, sociaal of wetenschappelijk opzicht zijn aan de orde van de dag. We bevinden ons op een beslissend moment in een snel veranderende wereld. Wij zullen een actueel verhaal voor de wereld moeten creëren – het is aan ons welke richting het uit gaat. Wie zijn wij? Wat willen wij worden? Hoe leven wij op aarde, op die prachtige blauwe parel in het heelal?

Tijdens de lezing zullen wij ingaan op de samenhang God, kosmos en mens vanuit het gedachtegoed van Hermes Trismegistos. Op drie geestelijke en vier natuurlijke levensprincipes en hoe deze te herkennen zijn in de verschijnselen van de natuur en de eigen innerlijkheid. Hoe wij de belofte waar ons hart van spreekt, zullen kunnen waarmaken. Laten we stilstaan bij hoe wij vernieuwend en verantwoord de samenleving en de wereld vorm kunnen geven.

Over Ankie Hettema
Ankie Hettema is auteur van het boek Hemel en aarde in de wereld van het kind. Vanuit de gedachte dat je de samenleving en de wereld alleen werkelijk vernieuwend kunt vormgeven als je aan de basis begint - bij het kind - beschrijft ze hierin zeven levensprincipes. Ook in haar eigen onderwijspraktijk nam ze kinderen jarenlang mee in de wijsheid van Hermes, want: 'Kinderen die hun oorsprong kennen, hebben een voorsprong in het leven.'

Datum : Zondag 26 juni 2022
Tijd : 10.30 – 12.30 uur
Adres : Den Durpsherd Kerkwijk 61, Blericum

Delen

© 2022 Ankie Hettema-Pieterse
Webdesign Hugodenouden.nl