Symposion 'Het onnoembare in kunst & wetenschap'
KEK 2023 14 Activiteit Symposion InnerlijkeKlimaatverandering

Zaterdag 9 september 2023

Gastspreker op symposion georganiseerd door Stichting Rozenkruis

Welke verandering maakt de mensheid als geheel door en ieder individueel? Als het onnoembare vele namen heeft, wat of wie is het dan? Hoe kunnen we de onvoorstelbare grootsheid van God recht doen. Betekent dit dat vaste ideeën en oordelen worden losgelaten. Wat betekent het voor deze tijd?

Vanuit drie verschillende gezichtspunten, in drie lezingen zal op het thema het onnoembare in kunst en wetenschap worden ingegaan.

Onze sprekers voor deze dag:

Wim Veldhuizen
Welke verandering maakt de mensheid als geheel door en ieder individueel? Is er sprake van een innerlijke klimaatsverandering, wat zegt dat in deze tijd?

Ankie Hettema
Kunst kan de verscheidene culturele achtergronden overstijgen. Kunst kan verbindend en bewustzijnsvormend zijn. Kan de kunst in haar zoektocht naar het onvatbare, in de tijd van nu, te midden van de vele bewogenheden, nog het verschil maken? Zou zij een symbool van de hoop kunnen zijn?

Peter Teunis
Als het onnoembare vele namen heeft, wat of wie is het dan? Tijdens de lezing neemt Peter Teunis de luisteraars mee in zijn poging om de onvoorstelbare grootheid van God recht te doen. ‘Ik wil God teruggeven aan de ongelovigen.’ En dit betekent dat vaste ideeën en oordelen worden losgelaten. Wat betekent het voor deze tijd?

We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan dit symposion.

Datum : Zaterdag 13 september 2023
Tijd : 10.00 tot 16.00 uur
Locatie : Avenue Concordia 102, 3062 LN  Rotterdam
Kosten : € 20 (ter plaatse contant te voldoen)
Aanmelden : Via rotterdam@rozenkruis.nl

Delen

© 2023 Ankie Hettema-Pieterse
Webdesign Hugodenouden.nl